Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Cup cakes, grundreceptet


 
Cup cakes går att variera i oändlighet.
Med det här receptet som grund kan du leka fram nya spännande smaker med eller utan topping

ca 12 små eller 8 stora cup cakes

100 gram smör
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200/175 grader beroende på storleken på dina muffins (200 för små, 175 för stora)
Smält smöret
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluggigt och poröst
Rör ner mjölken i det smälta smöret för att dra ner temperaturen och sedan ner i äggvispet
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll varje form med 2/3 delar smet.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter för små muffins eller ca 20 minuter för stora

Exempel på smaksättning:
Blåbär
Hallon
Socker och kanel rullade äppelbitar
Citronskal
Kakao
Smakessenser
Chokladbitar tex dumle, after eight
Rivna morötter

Topping:
Grädde
Cream cheese frosting
Enkel chokladgrädde
Smörkräm
White fluffy frosting







Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0