Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Doptårtor till Anton, Tema Limegrönt

Förlåt för dålig uppdatering... har inte kännt mig på topp riktigt.
Men nu tänkte jag visa er förra helgens doptårtor som var till min kusins minsting, Anton.

De blev väldigt enkla i designen då jag inte kände mig helt och hållet bra.
Har haft förkyldnings symptom i ett par veckor utan att det vill bryta ut.





Tårtorna innehöll:
Ljusa bottnar med daimkross, daim ganache, vit choklad ganache, spacklad med laktosfri grädde, täckt med sp dekorerad med sp och sockerkulor

Ljusa bottnar, geisha ganache, glasscreme, spacklad med laktosfri grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och sockerkulor

Tårtbrickorna kommer från Siluett







Kommentarer
Postat av: emelie

jättefina!

Vilken utstickare använder du till de större blommorna?

2010-10-12 @ 19:03:32
Postat av: Linda Runn

Emelie:



Tack ska du ha!

Utstickarna köpte jag för länge sedan i pack om 4:a i olika storlekar på kakburken.se men nu hittar jag dem varken där eller på tårtdecor.

Tyvärr...



Mvh Linda Runn

2010-10-12 @ 19:15:48
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Jonna

Hur gör jag ifall jag vill göra en tårtfyllning med ahlgrens bilar? Jag ska görfa en tårta med två lager.. tänkte testa en med bilar... har du nåt förslag på vad man kan ha på det andra lagret... är det gott med glasscreme?

2010-10-12 @ 19:56:42
URL: http://dolcebambini.blogg.se/
Postat av: Desireé Johansson

Hej! (igen)

Min käre make fyller år nu i slutet på oktober, och jag tänkte försöka mig på att baka en tårta till honom.. :D..

Och jag är intresserad av ahlgrensbilar-fluffet, men jag måste fråga dig, vad ska jag ta till, kan ju liksom inte bara ha bilar-fluff på båda bottnarna,.. Har du något förslag? Och får man vara så fräck att i så fall fråga om recept? ;)

Mvh! //Desireé i Umeå

2010-10-12 @ 21:10:20
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Verkligen jättefina tårtor

2010-10-12 @ 21:25:50
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Linda Runn

Jonna och Desireé:



Bilar fluffet är lätt att göra.



60 gram godis (smält i micron så det puffar upp sig)

Smält sedan ihop med 3 dl grädde, INTE KOKA!

Kyl i 6 timmar och vispa sedan upp som grädde.



Glasscreme, eller jordgubbsmousse är gott till.

Eller päronmousse



Mvh Linda Runn

2010-10-12 @ 22:22:00
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Erika - Bakglädje

Vilka vackra tårtor! Den limegröna färgen är jättefin. Stilrent och snyggt!

2010-10-12 @ 22:59:51
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: stina

Jättefina!



Dom blommorna(stora flower power) gjorde jag i limegrönt och brunt för säkert ett halvår.. jag bara ÄLSKADE dom... ville inte forma dom när jag väl tryckt ut dom för jag tyckte dom var så jäkla häftiga... dom är riktigt läckra på dina tårtor :)



jag älskar limegrönt :)

2010-10-13 @ 10:30:24
URL: http://www.tulipansbakverk.blogspot.com
Postat av: Desireé Johansson

Tack så jättemycket för svaret!

2010-10-13 @ 11:45:55
Postat av: Jonna

Tack så mkt för svaret!! =) Måste jag testa. Kan den stå i kylen över natten?

Hur mkt behöver man av grädde & marsansås till glasscremen tror du till ett lager?

kram

2010-10-13 @ 12:16:36
Postat av: Bakverk och Fikastunder..

Jättfina tårtor och färger.. angående utstickarna så gjorde jag ett inlägg om dem för ett tag sen och hittade dem under fliken sockerblommor och sedan rosor hos Kakburken!

2010-10-13 @ 15:55:07
URL: http://bakverkochfikastunder.blogspot.com
Postat av: Linda Runn

Jonna:



Mängden beror helt och hållet på hur stor tårta du ska göra.

Jag brukar göra vaniljcreme på ca 2 dl mjölk och sedan vispa 2 dl vispgrädde i cremen till en fastare konsistens.

Fluff gör jag alltid på kvällen och vispar upp det dagen efter (oftast på kvällen) och så fyller jag tårtorna.

Spacklar täcker och dekorerar gör jag dagen efter att jag fyllt.



Kramar

2010-10-13 @ 19:28:06
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Härliga färger!!

2010-10-15 @ 19:51:39
URL: http://www.granslosatartor.blogspot.com
Postat av: Desireé Johansson

Hej! Igen! (haha)

Ang. Päronmoussen, har du något bra recept på den? Blir det inte alldels för sött och sliskigt om man tar bilar-fluffet och päronmousse som fyllning i en tårta?



/Desireé

2010-10-19 @ 14:48:54
Postat av: Kikan

Åh vad fina!!! Lånar bild till min blogg. Kram Kikan

2011-05-11 @ 21:04:58
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0