Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Dora till Emilia

Helgens andra beställning var en Dora tårta till Emilia som blir 5 år.


stod

Dekorkanten bestod av små blommor


Tårtan innehöll:
Ljusa bottnar, hallongrädde, dumleganache, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp, målade detaljer i håret med mörkbrun pastafärg









Kommentarer
Postat av: Elin och Emilia

Tårtan blev alldeles underbar och gjorde stor succe´på Kalaset!

Ett supertack! :-)

2010-02-07 @ 23:27:25
Postat av: NIna

super fin tårta....tänkte bara höra när du gör hallongrädde....blandar du bara i lite hallon i grädden lr hur gör du?



Nina

2010-02-08 @ 08:57:08
Postat av: Mollan70

Åh vilken fin tårta!

2010-02-08 @ 11:23:28
URL: http://www.metrobloggen.se/Mollan7
Postat av: Linda

Elin och Emilia:

Åh så roligt!



Nina:

Tack tack!

När jag gör hallongrädde tinar jag hallon, rör ner snabbmarsanpulver och sedan vänder jag ner grädde.



Mollan70:

Tack!

2010-02-08 @ 20:06:15
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: NIna

jaha så de e med marsanpulver...Men ungefär hur mkt gör du av?

2010-02-09 @ 14:52:02
Postat av: Linda

Oj.. hmm jag höftar och tar så mycket som jag behöver till ett lager i en tårta, beroende på tårtans storlek och hur många den ska räcka till.



Kanske 200g hallon, marsan tills det tjocknar, och ca 2 dl grädde till en normalstor 12 bitars

2010-02-09 @ 15:22:34
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: NIna

Oki men då har jag iaf lite o gå efter men ännu kanske en dum fråga men alltså tar du bara marsanpulvret och rör ner i hallonen lr tillreder du så de blir marsansås?

Får skylla på sömnbristen som vart på slutet =P

2010-02-09 @ 19:47:03
Postat av: Linda

Jag rör bara ner snabbmarsanpulver bland hallonen, det gör att hallonen får en fastare konsistens och bilder upp vätskan, så häll inte av hallonspadet



2010-02-09 @ 19:50:27
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: NIna

oo tack för allt!...lät juh så smarrigt så ska testas till alla hjärtans dag tårtan =)

2010-02-10 @ 08:22:44
Postat av: Mollan70

Vill tacka så mycket för tårtan som jag hämtade hos dig i dag.

Den var jättefin att se på och väldigt god!!!!

2010-02-27 @ 23:00:18
URL: http://www.metrobloggen.se/Mollan7
Postat av: Safy

Hej super fin tårta!

Jag ska göra en själv tänkte bara fråga vilka färger använde du för att måla Dora?

2011-04-08 @ 13:33:43
Postat av: Linda Runn

Safy:

Hej, Dora är utskuren i sockerpasta som är färgat med svart, aprikos och lite rött (använder bara pastafärger)



Mvh Linda Runn

2011-04-08 @ 16:19:35
URL: http://LindaRunn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0